Het afspelen van Hi8, Video8, Digital8 of Mini DV is niet meer zo eenvoudig tegenwoordig. De meeste TV's hebben geen analoge aansluitingen meer. Zelfs op PC's zijn deze een zeldzaamheid geworden.. Pulk Vision kan  Hi8, Video8, digital8 of Mini DV digitaliseren zodat u ze weer makkelijk kan bekijken op tv, computer, tablet of smartphone.  Gedigitaliseerde beelden worden naar keuze op een  harde schijf of USB-stick, in MP4 formaat, gezet. Wij besteden de grootste zorg aan uw dierbare tapes. 

Prijs per tape € 15,00 ex btw.

Voor meer info gaarne mailen naar: pulkvision@gmail.com.

 

VIDEO 8

Video8 is een analoge videobandcassette-formaat met 8 mm-tape, voornamelijk ontworpen voor gebruik in camcorders zoals bv voor

de Sony Handycam-lijn die in 1985 door Sony werd geïntroduceerd.

 

VIDEO HI8

Hi8 is de opvolger van Video8 en biedt sterk verbeterde frequentie en kleurweergave. Het systeem kwam in 1989 op de markt als antwoord op de S-VHS-C-banden van JVC. De kwaliteit is vergelijkbaar met Super-VHS. Het systeem gebruikt dezelfde tapes als Video8 maar neemt op met een hogere snelheid. De resolutie van Hi8 ligt rond de 400 breedtelijnen. Hi8 is qua kwaliteit vergelijkbaar met S-VHS en S-VHS-C.

 

VIDEO DIGITAAL 8

Digital8 is de digitale opvolger van Video8 en Hi8 die nog steeds dezelfde banden gebruikt. Bij Digital8 loopt de band echter iets sneller, waardoor een Hi8-band van 90 minuten nog maar voor 60 minuten kan dienen volgens de Digital8-standaard.

 

MINI DV

Het formaat digitale video, of Mini DV, is een formaat video, die dateert uit 1996 en maakt het mogelijk om video's digitaal op te nemen op cassettes met een relatief lage compressie voor elk beeld. Dit vergemakkelijkt de directe overdracht van de video naar een computer voor latere bewerking. 

Echter dan dient u nog wel de juiste software, werkende hardware, (camera of recorder) en de juiste kabels te hebben.